вторник, 21 август 2012 г.

Търсене Upd. 3


- Жесток човек. – коментира Жар, след краят на историята.
- Така е... – допълни синът му. Песелина се въздържа от коментар.
- След мрачната и тъжна история на Муралдин, да минем към по-хубави и належащи неща от настоящето ни. Сега ще ви кажа за Тайникът. Тези думи на монахът оживиха гостите му и те бързо съсредоточиха вниманието си отново върху него.
- Тайникът е стая в манастирът, всъщност по-скоро оръжейна пълна с артефакти и обикновени оръжия. Ако вратата ви пусне вътре вие сте длъжни да оставите оръжието което носите сега и да си изберете друго от стаята. Ако не го направите вратата никога няма да ви пусне да излезете. Ако единствено оставите оръжията си вътре и не вземете нищо ще бъдете допуснати навън, след като вратата ви попита и е сигурна, че искате да излезете с празни ръце. След като посетите Тайникът веднъж, няма да бъдете допуснати отново вътре през следващите десет години. Имате право да изнесете само един предмет от вътре, ако се опитате да измамите Вратата, няма да бъдете допуснати навън. Някакви въпроси?
- Каква е целта на посещението ни на Тайникът? – обърна се Пес, към Астор.
- Да замените тоягите си с нещо по-полезно, пътуването ни от тук нататък ще става все по-опасно. Инквизицията ще ни тормози, със сигурност, но тя ще изглежда като комар пред опасностите, които ще срещнем докато стигнем до Къ...крайната си цел.
- Аз не мисля да сменям меча си. – каза Жар.
- За теб не и наложително, но децата ти имат магьоснически заложби и ще е добре да си намерят артефакти, които ще им позволят по-лесно да насочват силите си.
- Но ние дори не знаем как да ползваме тези сили! – възропта Руш.
- Така е, моя задача ще е да ви науча на основните неща, докато стигнем до Рион, там ще ви потърсим по-добри учители.
- Ще ни разясниш ли в подробности какъв е планът ти за пътуването ни от тук насетне? – попита Жар.
- Да, разбира се, в правото си сте да ме питате това. Но ще ви кажа само, ако нямате въпроси към Икарим относно тайникът.
- Аз имам! – отзова се веднага Пес. – Можем да вземем каквото си искаме ли от Тайникът?
- Да. – отговори Икарим. – Но е желателно да избирате внимателно. Има огромна вероятност да усетите привличане към даден предмет, не се противете, а го вземете. Много от предметите в Тайникът са до толкова пропити с магия, че могат да усещат когато някой подходящ носител за тях се появи.
- Искате да кажете, че ние просто временно ще сме преносители на тези артефакти, така ли? – попита Руш.
- Да, точно така. Историята сочи, че всеки който се е опитал да задържи за дълго в свое притежание артефакт от Ертон е загинал и е загубил артефакта. Когато станете Герои през ръцете ви ще минат много артефакти, ако се задържите тук. Героите падат в битки постоянно, победилите ги бързо ги лишават от магическите им принадлежности.
- Има една група артефакти, които са изключение. – намеси се Астор.
- Това е вярно. Тази група е така наречените Именувани мечове. Те са три групи – именувани, минорни и майорни мечове. Обикновено такива мечове са притежание на фамилии и се предават от поколение на поколение. Но те също понякога сменят преносителите си, макар в такива случаи семействата правят всичко възможно да си ги върнат обратно. Докато за останалите артефакти това не важи. Много рядко някой Герой ще се опитва да си върне артефактите, които е загубил в битка с друг Герой, освен ако Героят не е още слаб и тези артефакти не е са важни за него за да държи настрана по-силни противници. Но стига за артефактите, това което ви трябва да знаете е, че магическите предмети ще увеличат силата ви, но не се привързвайте към тях. Те са полезни, но не са задължителни, макар с тях ще ви е по-лесно...
- Разбрахме, сега ни кажи за пътят ни и какво ни очаква. – намеси се Жар, прекъсвайки Икарим.
- Утре тръгваме от тук за Грифондлел, където ще се срещнем с Едрик, трябват ни грифоните му. Идеята ми е да ги изпрати на разузнаване докато ние се придвижваме по земя и ако открият каквото ни трябва да ни намерят и да ни кажат. Защо да не ги яздим, защото е много рисковано. Самотен грифон най-вероятно няма да бъде цел на вражески войски, освен това когато Едрик праща грифони отвъд граница те не носят никакви знаци и съвсем лесно могат да минат за диви. Докато, ако бъде забелязан грифон с хора на гърба си той веднага ще бъде нападнат. След като свършим работата си в Грифондлел ще тръгнем към земите на Рион Блесхенд,  където ще ви потърсим по-добри учители, които да ми помогнат да овладеете новите си оръжия и сили. Ще се задържим при Едрик ден, два най-много, но при Рион колкото можем повече. До пристигането ни в Мир, замъкът на Рион не очаквам много неприятности, но след това започва трудното. Това стига ли, за сега? – завърши Астор.
- Да, хайде да го видим този тайник сега. – отвърна му Жар

Няма коментари:

Публикуване на коментар